ΑΥΓΑ

ΑΠΛΗ ΟΜΕΛΕΤΑ (1μερίδα-180g/μερίδα)

Υλικά

  • 1-2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού
  • Μαργαρίνη ή 1 κουταλιά
  • Σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτετε σε προθερμασμένο σκεύος. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί η ομελέτα. Συνδυάζεται με αρκετή πράσινη σαλάτα και 1 φέτα ψωμί (40g).

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ(1 μερίδα-160g/μερίδα)

Υλικά

  • 1-2 αυγά
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σούπας
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό σκεύος βράζετε την πιπεριά με τη ντομάτα. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μίγμα. Αφήνετε να ψηθεί για 5΄της ώρας με σκεπασμένο το σκεύος. κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: Μανιτάρια, κρεμμύδι, κολοκυθάκια, μελιτζάνα, πατάτα βρασμένη. Σε όλες τις ομελέτες μπορείτε να προσθέσετε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό Άνηθο, βασιλικό. Συνδυάζεται με αρκετή πράσινη σαλάτα και 1 φέτα Ψωμί (40g).

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (1 μερίδα-190kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση

 Τρίβετε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι με τον τρίφτη χορταρικών. Σοτάρετε ελαφρά με νερό ωσότου μαλακώσουν. Τα αφήνετε να βράσουν, ενώ προσθέτετε λίγο βασιλικό ή άνηθο και τα αυγά χτυπημένα σε ομελέτα. Συνδυάζεται με πράσινη σαλάτα και 1 φέτα ψωμί (40g).

ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΕΡΟ (ΠΟΣΕ) (1 μερίδα-200kcal/1 μερίδα)

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια
  • 1 κουταλιά σούπας
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • 2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

 Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε 4 κουταλιές σούπας νερό. Προσθέτετε τα αυγά. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε για 1΄, να ψηθούν. Όταν τα σερβίρετε, προσθέστε σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Συνδυάζεται με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα και 1 φέτα ψωμί.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ (1 μερίδα-320kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 1 πατάτα (120g)
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι
  • 2 κουταλιές σούπας
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 Καθαρίζετε την πατάτα και την κόβετε σε φέτες. Τη βράζετε. Τη στραγγίζετε. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζετε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις πατάτες. Όταν αρχίσουν να ψήνονται, χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στις πατάτες. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε για 3΄ να ψηθούν. Συνδυάζεται με σαλάτα ανάμεικτη.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (2 μερίδες-190kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 2 Φέτες ψωμί φόρμας
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας
  • Ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 100g γάλα άπαχο

Εκτέλεση

Κόβετε το ψωμί σε κύβους και το σοτάρετε σε δυνατή ένταση ώστε να ξανθύνει. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις ντομάτες και τις ψήνετε σε δυνατό γκριλ. Βάζετε το ψημένο ψωμί σε σκεύος και πάνω του τις φέτες ντομάτας και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα. Ψήνετε την ομελέτα σε φούρνο΄επί 15΄ στους 150 C. Συνδυάζεται με αρκετή πράσινη σαλάτα.