ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

ΜΙΛΦΕΙΓ

(4-6 μερίδες /250kcal/100g)

Υλικά

  • 8 κράκερς (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιά σούπας
  • Κορν-φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας για να μη κολλήσουν. Αφήνετε να κρυώσει η κρέμα. Τοποθετείτε 4 κράκερς σε βαθύ σκεύος. Προσθέτετε τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύετε. Κτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στη κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά. Περιχύνετε τα κράκερς με τη μισή κρέμα. Βάζετε τα υπόλοιπα κράκερς και την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα.

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ

(3-5 μερίδες -320kcal/100g)

Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 σοκολάτα υγείας
  • 1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν- πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Μαργαρίνη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε άλλο σκεύος λιώνετε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μη κολλήσει. Προσθέτετε το αλεύρι στη σοκολάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να γίνουν όλα ένα μείγμα. Ρίχνετε όλο το υλικό σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 20 ΄ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Τρώγετε ζεστό.

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

(4 μερίδες-200kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 100g κουβερτούρα
  • 3 αυγά
  • 100g ζάχαρη
  • 35g αλεύρι
  • 90g μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα και προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το γάλα. Βουτυρώνετε ελαφρά και αλευρώνετε μία φόρμα, τη γεμίζετε με το μείγμα και την αφήνετε για 1 ώρα στην κατάψυξη. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 8-10΄ της ώρας.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

(100g/μερίδα-250kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 200gγιαούρτι άπαχο
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Γάλα άπαχο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι βάζετε το φύλλο κρούστας σε κύκλους. Ενδιάμεσα ρίχνετε σιγά-σιγά το χυλό που έχετε φτιάξει ως εξής: διαλύετε το γιαούρτι με τα αυγά, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και περιχύνετε στο ενδιάμεσο των φύλλων. Ψήνετε σε 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

(10 μερίδες – 60kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 6 κουταλιές σούπας κακάο
  • 5 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη ή ½ φλιτζάνι Τσαγιού φρουκτόζη
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζετε το νερό με το λάδι και το ξύσμα. Τα χτυπάτε ελαφρά να ενωθούν. Ρίχνετε όλα τα υλικά σιγά-σιγά έως ότου ενωθούν. Λαδώνετε μία φόρμα ή ταψάκι, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

(3 μερίδες – 1-2 κουταλιές σούπας /μερίδα-30g: 210kcal)

Υλικά

  • 1 κουταλιά σούπας Μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά σούπας Γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη μαργαρίνη, το κακάο και τους κρόκους στο μπλέντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στη κρέμα και ανακατεύετε πολύ ελαφρά για να ενωθούν. Σερβίρετε σε 2 ατομικά μπολ και αφήνετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα. Γαρνίρετε με απλά δημητριακά και 1 κουταλάκι γλυκού κρύο γιαούρτι.

ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ

(60g/μερίδα-180kcal/μερίδα)

Υλικά

  •  2 φλιτζάνια τσαγιού ψωμί Τοστ χωρίς κόρα κομμένο Σε κύβους
  • 1 λεμόνι (το χυμό του) Και το ξύσμα του
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας
  • Μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
  • 3 κρόκοι
  • 3 ασπράδια

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε το ψωμί, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη μαργαρίνη. χτυπάτε τους κρόκους με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα του ψωμιού. Κάνετε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε όλο το υλικό σε ειδικό σκεύος για σουφλέ. Ψήνετε σε μπεν-μαρί επί ½ ώρα.

ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

(3μερίδες – 99kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 12 φρέσκες φράουλες
  • 50g σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση

Βάλτε τη σοκολάτα σε μπεν- μαρί. Ανακατέψτε ενώ θα λιώνει. βουτήξτε τις φράουλες στη σοκολάτα και ακουμπήστε τις σε Λαδόχαρτο. Βάλτε τις στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

(100g/μερίδα-150kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 2 μήλα κομπόστα
  • 1 μήλο ψιλοκομμένο
  • 2 αχλάδια
  • 2 μανταρίνια
  • 2 πορτοκάλια
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό ή 2 κουταλιές σούπας Φρουκτόζη
  • 1 βανίλια
  • 2 μήλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε 2 μήλα σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε βανίλια, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Βράζετε το σιρόπι Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα άλλα φρούτα κομμένα σε μικρούς κύβους . Προσθέτετε το σιρόπι, ανακατεύετε και σερβίρετε σε ατομικά μπολ.

ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

(90g/μερίδα-180kcal /μερίδα)

Υλικά

  • 200 γιαούρτι
  • 10 μπισκότα απλά
  • 100 γάλα με χαμηλά Λιπαρά
  • 5 κουταλιές σούπας Ζάχαρη άχνη ή φρουκτόζη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φύλλο ζελατίνη

Εκτέλεση

Τρίβετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια. Διαλύετε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό. Βάζετε τα τριμμένα μπισκότα στο πάτο ενός σκεύους. Ρίχνετε την κρέμα από πάνω. Διακοσμείτε με τριμμένο μπισκότο και φρούτα. Αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

(50g/ μερίδα-100kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 150g σοκολάτα υγείας
  • 1 κουταλιά σούπας
  • Μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές σούπας Κακάο
  • 1 φλιτζάνι γάλα άπαχο
  • 3 κουταλιές σούπας νισεστέ

Εκτέλεση

Βάλτε τη σοκολάτα, τη μαργαρίνη, το κακάο και το γάλα να ζεσταθούν και να λιώσουν. Αφήστε να κρυώσει η κρέμα. Προσθέστε το νισεστέ. Ενώστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε ελαφρά. Σερβίρετε σε μπολ. Βάλτε τα στο ψυγείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

(4 μερίδες/100g-150kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 300 γάλα άπαχο
  • 4 κουταλιές της Σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Καραμέλα
  • 4 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας Νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού4

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε τα αυγά, τη Ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα. Αδειάζετε το χυλό σε φόρμα. Βάζετε τη φόρμα σε μπεν-μαρί στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα περίπου. Αδειάζετε την καραμέλα και την κρέμα σε φόρμα και τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

(2 μερίδες – 150kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 250 γάλα άπαχο
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι Βρασμένο
  • 2 κουταλιές σούπας Άνθος ορύζης
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύετε τη ζάχαρη και το άνθος ορύζης με το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς να διαλυθούν καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ρίχνετε και το βρασμένο ρύζι με τη βανίλια. Σερβίρετε σε μπολ.

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

(90g/μερίδα-120kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 γιαούρτι άπαχο
  • 3 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια γλυκού Μπέικιν – πάουντερ
  • 2 κουταλάκια ξύσμα Πορτοκαλιού
  • Σιρόπι
  • Φλούδα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Νερό
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι και την μπέικιν - πάουντερ Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε για 40΄ στους 170 βαθμούς. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Περιχύνετε το γλυκό ζεστό. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια των 90g.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

(4μερίδες- 130kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 2 αχλάδια
  • 4 κουταλιές σούπας Μυζήθρα άπαχη
  • 1 κουταλιά σούπας Ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά σούπαςΨιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλιά σούπας Σταφίδα
  • ½ μήλο τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε στη μέση τα αχλάδια. Αφαιρείτε τους σπόρους και ραντίζετε με λεμόνι. Ανακατεύετε τη μυζήθρα με όλα τα άλλα υλικά. Γεμίζετε τα αχλάδια με το μείγμα. (Μπορείτε να βράσετε μήλα και να τα γεμίσετε με το μείγμα). Τα ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

(100g/μερίδα-220kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού Άπαχη μυζήθρα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού Γιαούρτι άπαχο
  • 2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 10 μπισκότα ολικής Αλέσεως
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού Κομμένες φράουλες

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το τυρί με τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Στρώνετε σε γυάλινο σκεύος τα μπισκότα. Βάζετε από πάνω φράουλες, μετά το μείγμα, ξανά τρίμματα μπισκότου, φράουλες και μείγμα γιαουρτιού. Διακοσμείστε με φράουλες και διατηρείτε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

(4 μερίδες -200g/μερίδα-150kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 4 μήλα μεγάλα
  • 4 κουταλιές σούπας Σαντιγί (φυτική)
  • 4 κουταλιές σούπας Γιαούρτι άπαχο
  • 1 κουταλιά σούπας Ψιλοκομμένα ξερά φρούτα Με αμύγδαλο
  • 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μήλα από το φλοιό τους. Αφαιρείτε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο. Τα τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι στο οποίο ρίχνετε 1 φλιτζάνι καφέ νερό. Σε κάθε μήλο ρίχνετε ζάχαρη με κανέλα και τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί με το γιαούρτι και προσθέτετε ψιλοκομμένα τα ξερά φρούτα. Βάζετε σε κάθε μήλο 1 κουταλιά της σούπας σαντιγί με γιαούρτι.

ΑΧΛΑΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

(2 μερίδες – 179kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 2 ώριμα αχλάδια
  • 3 κομμάτια σοκολάτα Υγείας

Εκτέλεση

Κόψτε τα αχλάδια λίγο πιο πάνω από το φαρδύ σημείο. Αφαιρέστε το κοτσάνι με ένα κουτάλι. Βάλτε στο κοίλωμα 1-2 κομμάτια σοκολάτας σε κάθε αχλάδι. Σκεπάστε τα αχλάδια με το πάνω μέρος τους. Στήστε τα αχλάδια όρθια σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε 2 εκατοστα νερό και βάλτε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Σκεπάστε την Κατσαρόλα και αφήστε τα αχλάδια να βράσουν στον ατμό για 20 λεπτά Περίπου. Σερβίρονται ζεστά. Αντί της σοκολάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλατη μυζήθρα με κανέλα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

(80g/μερίδα-190kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 4 μήλα καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Ζάχαρη ή 2 κουταλιές Σούπας φρουκτόζη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Μαργαρίνη
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού Αλεύρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού Μπέικιν – πάουντερ

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες. Τα βρέχετε με χυμό λεμονιού. Ετοιμάζετε το χυλό ως εξής: χτυπάτε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Κάνετε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στο αλεύρι ρίχνετε τις βανίλιες και την μπέικιν –πάουντερ. Ρίχνετε σιγά-σιγά στο αλεύρι τη χτυπημένη μαργαρίνη με τα υπόλοιπα υλικά, και τη μαρέγκα σταδιακά. Αλείφετε ένα ταψάκι με λάδι ή μαργαρίνη και στρώνετε τα καθαρισμένα μήλα, σε όλη τη βάση. Ρίχνετε το χυλό ώστε να σκεπασθούν τα μήλα. Ψήνετε για ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί η μηλόπιτα, την αφήνετε να κρυώσει και την γυρίζετε σε άλλο σκεύος, ώστε τα μήλα να έρθουν στην επιφάνεια. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.

ΚΕΙΚ ΤΥΡΙΟΥ

(6 μερίδες -60g/μερίδα-220kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 10 μπισκότα ολικής Αλέσεως
  • 250g μυζήθρα ανάλατη (2% λιπαρά)
  • 100 ml γάλα άπαχο
  • 2 βανίλιες
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 3 κουταλιές σούπας Ζάχαρη ή 1 κουταλάκι Φρουκτόζη
  • ½ φλιτζάνι του καφέ λικερ

Εκτέλεση

Τρίβετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε σκεύος Τα βρέχετε με το λικέρ. Ανακατεύετε τη μυζήθρα με το γάλα, τη ζάχαρη τη βανίλια και προσθέτετε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό. Ρίχνετε την κρέμα στα μπισκότα και σκεπάζετε με τριμμένο μπισκότο. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πασπαλίζετε με κανέλα.

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

(10μερίδες -60g/μερίδα-180kcal/μερίδα)

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού Κορν-φλάουρ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές σούπας Ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας Μαργαρίνη
  • 2 ασπράδια σε μαρέγκα
  • 2 βανίλιες
  • 2 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Σε σκεύος ανακατεύετε το γάλα με το κορν-φλαόυρ και τη ζάχαρη. Τα ζεσταίνετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και 2 κουταλιές μαργαρίνη. Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε όταν η κρέμα έχει κρυώσει αρκετά. Σε βουτυρωμένο ταψάκι στρώνετε τα δύο φύλλα κρούστας. Ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.

ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

(150g/μερίδα-170kcal/ μερίδα)

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά σούπας Ζάχαρη άχνη ή φρουκτόζη
  • 1 φακελάκι ζελέ φρούτου
  • Χυμός πορτοκαλιού Όσο είναι το γάλα

Εκτέλεση

Έχετε αφήσει το γάλα για 24 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ το γάλα μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτετε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Σε άλλο σκεύος έχετε ζεστάνει το χυμό του φρούτου, όπου και διαλύετε το ζελέ. Ρίχνετε σιγά-σιγά το διαλυμένο ζελέ στο χτυπημένο γάλα. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα.