ΣΟΥΠΕΣ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

(2 μερίδες -150kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο Από 100g
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Διάφορα χορταρικά (σέλινο, καρότο)
  • 1 πατάτα
  • 1 κουταλάκι γλυκού Κορν-φλάουρ
  • 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Στο ζωμό προσθέτετε τα χορταρικά ψιλοκομμένα και αφήνετε να βράσουν. Προσθέτετε σε αρκετό λεμόνι 1 κουταλάκι κορν-φλάουρ και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα χτυπάτε μαζί και τα ρίχνετε στη σούπα. Συνδυάζεται με βραστή πράσινη σαλάτα.

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ

(2 μερίδες -120kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο
  • Σέλινο αρκετό
  • 1 πιπεριά
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • Λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα σε χύτρα με νερό που βράζει. Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα. Στο τέλος ρίχνετε 1 κουταλιά σούπας λάδι και φρέσκο πιπέρι. Σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο. Μπορεί να είναι κύριο γεύμα, όμως πρέπει να συνοδευτεί από 1 φέτα ψωμί και 30-60g άπαχο τυρί.

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

(4 μερίδες – 320kcal/μερίδα (1 φλιτζάνι του τσαγιού)

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες Σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια σε Μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Γάλα εβαπορέ
  • 3 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Σε χύτρα, τοποθετείτε τα κομμάτια πατάτας και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε αρκετά σε λίγο νερό. Προσθέτετε νερό και τη ντομάτα, και αφήνετε να βράσουν καλά. Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε. Στο τέλος προσθέτετε το γάλα και το λάδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με παξιμάδι ολικής αλέσεως. Συνδυάζεται με πράσινη σαλάτα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

(4μερίδες -280kcal/μερίδα(1 φλιτζάνι τσαγιού)

Υλικά

  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια (200g)
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ Άπαχο

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι με νερό σε αντικολλητικό σκεύος. Ρίχνετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Προσθέτετε 3 ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσουν. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και στο τέλος το αδιάλυτο γάλα. Συνδυάζεται με βραστή πράσινη σαλάτα.

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

(6 μερίδες – 100g κρέας :250kcal-1 φλιτζάνι τσαγιού σούπα:200kcal)

Υλικά

  • ½ κιλό άπαχο μοσχάρι
  • 3 μέτριες ψιλοκομμένες Πατάτες
  • 4 καρότα
  • Σέλινο αρκετό
  • 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Βράζετε για 2 ώρες το κρέας σε μέτρια ένταση. Ρίχνετε όλα τα χορταρικά τεμαχισμένα να βράσουν για άλλα 20 λεπτά. Στο τέλος στύβετε 2 λεμόνια και προσθέστε 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά. Αποτελεί κύριο γεύμα, Συνδυάζεται με 1 φέτα ψωμί και πράσινη σαλάτα.

ΣΟΥΠΑ ΦΙΔΕ

(2 μερίδες –(1 φλιτζάνι τσαγιού/ μερίδα)-100kcal/μερίδα)

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζάνι καφέ φιδέ
  • 1 κουταλιά σούπας Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζετε το νερό. Ρίχνετε το φιδέ και βράζετε μόνο για 5΄ της ώρας Στο τέλος βάζετε το λάδι και το λεμόνι. Την ίδια σούπα κάνετε και με ντομάτα. Συνδυάζεται με 1 φέτα ψωμί, 60g άπαχο τυρί και σαλάτα ανάμεικτη.

ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑΣ

(6 μερίδες (1 φλιτζάνι του τσαγιού/ μερίδα)-250kcal/ μερίδα)

Υλικά

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τραχανάς
  • 1 κουταλιά σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα

Εκτέλεση

Βράζετε το νερό. Ρίχνετε τον τραχανά και αφήνετε να βράσει για 10΄ σε χαμηλή ένταση. Προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατευετε. Αποτελεί κύριο γεύμα. Συνδυάζεται με 1 φέτα ψωμί, 60 άπαχο τυρί και σαλάτα πράσινη.