Μέθοδος

methodology

Οι συναντήσεις με τον Διατροφολόγο - Διαιτολόγο Λουλούδη Δημήτρη, πραγματοποιούνται στο γραφείο του, στη Χρυσούπολη ή στην Καβάλα, κατόπιν ραντεβού.

Η πρώτη επίσκεψη έχει χαρακτήρα αξιολόγησης. Λαμβάνεται ιατρικό & διατροφικό ιστορικό, πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις (μέτρηση βάρους, ύψους, περιφέρειας κοιλιάς/γλουτών, λιπομέτρηση) και αξιολογείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος και το % ποσοστό σωματικού λίπους, καθώς επίσης και μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού (καύσεις του οργανισμού), με το ιατρικό μηχάνημα Cosmed της Fitmate. Για την αύξηση της αξιοπιστίας των εξετάσεων, καλείστε να είστε νηστικοί (αποφυγή υγρής & στερεάς τροφής) για 4 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού. Επιπλέον, συνίσταται η αποφυγή του καπνίσματος για τις 4 αυτές ώρες.

Επιπλέον, στην πρώτη αυτή συνάντηση, η οποία κατά μέσο όρο διαρκεί 1 ώρα, θα συζητήσετε θέματα που αφορούν την υγεία σας (για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες εξετάσεις αίματος που έχετε καθώς και ότι άλλο εσείς κρίνετε απαραίτητο), θα αναφερθείτε στις παρούσες διατροφικές σας συνήθειες (τα φαγητά που προτιμάτε, τις ώρες που τα καταναλώνετε, τις ώρες εργασίας σας κλπ) καθώς και σε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο ζωής σας (συχνότητα κατανάλωσης τροφής εκτός σπιτιού, αριθμός γευμάτων, συχνότητα, ένταση και διάρκεια άσκησης, εάν υπάρχει κλπ).

Στη συνέχεια ο Διαιτολόγος, βάσει της διατροφικής αξιολόγησης που διενεργείται στην πρώτη σας συνάντηση, των διατροφικών σας συνηθειών, του ημερήσιου σας προγράμματος και των ενεργειακών σας απαιτήσεων θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο Πρόγραμμα Διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι το διατροφικό πρόγραμμα θα συνταχθεί βάσει των δικών σας προσωπικών  προτιμήσεων, των δικών σας ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών αλλά και βάσει του καθημερινού σας προγράμματος. Θα είναι δηλαδή ένα πρόγραμμα "κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας", και συνεπώς θα απευθύνετε σε εσάς και μόνο σε εσάς, ενώ συγχρόνως θα απαρτίζεται από φαγητά τα οποία δεν απαιτούν ειδική προετοιμασία.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει γεύματα τα οποία καταναλώνει συνήθως ολόκληρη η οικογένεια και τα οποία περιλαμβάνουν τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες (όπως κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, λαδερά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά κλπ).

Τέλος, ενθαρρύνεται η φυσική δραστηριότητα, ενώ βασικό στόχο κάθε διατροφικής παρέμβασης αποτελεί η προώθηση της βέλτιστης υγείας, ψυχικής και σωματικής ευεξίας